24 november 2022

ZuivelNL

Update 19/12 bundeling krachten reactie op kabinetsplannen

In reactie op de kabinetsplannen rond stikstof, klimaat, water en mest bundelden DDB, LTO-melkveehouderij, NAJK, NMV en NZO in juni 2022 hun krachten in ZuivelNL-verband. U leest hier welke gezamenlijke initiatieven we hebben uitgevoerd.

De leden van ZuivelNL, Dutch Dairymen Board, LTO Nederland, Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Nederlandse Zuivel Organisatie en kandidaat-lid Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, wijzen de voorstellen in het Nationaal Programma Landelijk Gebied van de minister van Natuur en Stikstof af. De voorstellen zijn onnodig, ongewenst, zonder enig perspectief voor (jonge) boeren en desastreus voor zowel het platteland als de natuur.

Gezamenlijke initiatieven met melkveehouders en zuivelondernemingen

ZuivelNL, de vereniging van melkveehouders en zuivelverwerkers, zet zich in voor de Nederlandse zuivelketen met respect voor mens, dier, milieu en maatschappij. We faciliteren als brancheorganisatie het overleg tussen de belangenorganisaties van melkveehouders en zuivelondernemingen waarbij gezamenlijk antwoorden op het overheidsbeleid worden geformuleerd, die de leden kunnen gebruiken voor de lobby.

  • Juli 2022: Open brief gericht aan minister-president Mark Rutte in landelijke dagbladen met oproep aan de minister-president om eindelijk ook met de melkveehouders te praten over de doelen, het tijdspad en de invulling van het voorgenomen beleid voor stikstof, klimaat, water en mest. Ook als aangetekende brief verzonden naar minister-president Mark Rutte.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

07 juni 2023

ZuivelNL presenteert Jaarverslag 2022

Tijdens de Algemene Vergadering op 7 juni 2023 presenteerde ZuivelNL haar Jaarverslag 2022. Voorzitter Arjan...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

02 juni 2023

Nieuwsbrief ZuivelNL mei 2023

U leest in deze nieuwsbrief over 'Brochure: Sorghum als potentieel voedergewas' en andere onderzoeken voor...

Lees het volledige bericht

Marktinformatie

31 mei 2023

Marktbericht Zuivel mei 2023

De Nederlandse melkaanvoer nam in april met ruim 3% toe, zodat nog altijd sprake was...

Lees het volledige bericht