24 november 2022

ZuivelNL

Kennismakingsgesprek met nieuwe minister LNV

Donderdag 24 november 2022 vond een kort kennismakingsgesprek plaats tussen de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het bestuur van ZuivelNL. ZuivelNL ontving last-minute de uitnodiging voor het gesprek. “Het was nuttig dat we als partijen verenigd in ZuivelNL konden kennismaken met de minister. We hebben elkaar nodig als we tot toekomstperspectief willen komen”, aldus voorzitter Arjan Schimmel.

Vervolggesprek over inhoud

Tijdens het digitale kennismakingsgesprek gaf de minister aan dat vrijdag een belangrijk brievenpakket uitgaat. Het bestuur van ZuivelNL benadrukte tijdens het gesprek pijnpunten en zorgen van de zuivelsector. De minister heeft toegezegd dat op korte termijn een inhoudelijk vervolggesprek plaatsvindt.

Over ZuivelNL

Als brancheorganisatie faciliteert ZuivelNL het overleg tussen belangenorganisaties van melkveehouders en de zuivelondernemingen waarbij met gezamenlijke initiatieven toegevoegde waarde wordt gecreëerd. Het bestuur van ZuivelNL bestaat uit vertegenwoordigers van alle leden, te weten Dutch Dairymen Board, LTO Nederland, Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Nederlandse Zuivel Organisatie en kandidaat-lid Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

24 november 2022

Update 24/11 bundeling krachten reactie op kabinetsplannen

In reactie op de beleidsplannen van het kabinet ten aanzien van stikstof, klimaat, water en...

Lees het volledige bericht

02 december 2022

Nieuwsbrief ZuivelNL november 2022

De nieuwsbrief bevat informatie over de zuivelsector en ZuivelNL....

Lees het volledige bericht

Marktinformatie

01 december 2022

Marktbericht Zuivel november 2022

De Nederlandse melkaanvoer blijft zich sterk verder herstellen. In oktober nam het volume met bijna...

Lees het volledige bericht