28 mei 2020

Onderzoek & Innovatie

Oproep voor ideeën voor PPS-projecten

Tot en met 31 mei kunnen bij de Topsector Agri & Food ideeën worden ingediend voor zogenoemde PPS-projecten, die starten in 2021. De projecten gericht op kennisontwikkeling en -verspreiding worden uitgevoerd als publiek-private samenwerking (PPS) tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Indien de ideeën passen binnen de Kennis en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel en voldoende prioriteit krijgen, kan later een uitgewerkt projectvoorstel ingediend worden, waarbij 50% van de kosten door de overheid gefinancierd wordt. Besluitvorming over de financiering door ZuivelNL vindt aan het einde van het jaar plaats op basis van een beoordeling van de uitgewerkte voorstellen.

Verlenging Koeien & Kansen

De themagroep Onderzoek en Innovatie heeft op 18 mei ingestemd met de indiening van een drietal ideeën, namelijk (afgekort) Verlenging van Koeien en Kansen (het huidige vierjarige project loopt in 2020 af), Klimaat en melkveehouderij en de doorontwikkeling van GrasSignaal. Klimaat en melkveehouderij is een nieuw projectidee, waarin enerzijds de thema’s klimaatadaptatie (hittestress, water en droogte), energieproductie en koolstofvastlegging centraal staan en anderzijds gras en weidegang. GrasSignaal is een adviestool waarbij perceel specifiek de grasgroei voorspeld kan worden. Dit jaar wordt de tool uitgetest op vijf praktijkbedrijven, maar om te komen tot een robuuster instrument wil men deze test in 2021 opschalen.

logo.name

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

26 april 2024

ZuivelNL vacature: Senior adviseur Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

Vacature

26 april 2024

ZuivelNL vacature: Junior Beleidsadviseur Klimaat, Biodiversiteit en Duurzaamheid

Neem jij graag een centrale rol in, in een uitdagende bestuurlijke én politieke omgeving? En...

Lees het volledige bericht

Diergezondheid & Dierenwelzijn

26 april 2024

Nieuw Convenant financiering bestrijding besmettelijke dierziekten

ZuivelNL, vertegenwoordigers van andere diersectoren en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben op...

Lees het volledige bericht