25 februari 2020

Marktinformatie

Rapport ABN AMRO

Wat is de echte prijs van voedsel en hoe verdelen we de lusten en lasten op eerlijke wijze? Hoe combineren we duurzame voedselproductie met robuuste verdienmodellen voor alle schakels in de keten? Deze vragen kwamen aan de orde in de bijeenkomst ‘Van verliesmodel naar verdienmodel, de eerlijke en echte prijs van voedsel’ die ABN AMRO op 29 januari 2020 in Amsterdam hield voor een groep van ondernemers, beslissers en beïnvloeders in de agrarische-, food- en retailsector.

Van verliesmodel naar verdienmodel

Meer dan ooit is er aandacht voor de toekomst van de land- en tuinbouw en de wijze waarop ons voedsel is geproduceerd. Het moet duurzamer, daarover is nauwelijks discussie. Wel over de vraag wat duurzaam produceren nu precies is. En wie daarvan de kosten draagt. Hoe weeg je milieukosten, maatschappelijke kosten, dierenwelzijn of biodiversiteit tegen elkaar af? Wat gaat dit doen met de kostprijs van voedsel, de marges in de keten en met de consumentenprijs?

Ofwel: wat is de echte prijs van voedsel en hoe verdelen we de lusten en lasten op eerlijke wijze? Hoe combineren we duurzame voedselproductie met robuuste verdienmodellen voor alle schakels in de keten? Wat kunnen we leren van elkaar en van inspirerende praktijkvoorbeelden?

Deze vragen kwamen aan de orde in de bijeenkomst ‘Van verliesmodel naar verdienmodel, de eerlijke en echte prijs van voedsel’ die ABN AMRO op 29 januari in Amsterdam hield voor een groep van ondernemers, beslissers en beïnvloeders in de agrarische-, food- en retailsector.

Deze publicatie bevat een verdiepende samenvatting van deze inspirerende middag.

Lees het rapport

Meer nieuwsberichten

Milieu & Klimaat

20 maart 2024

Beslissende periode voor Nederlandse melkveehouders en zuivelindustrie

De Nederlandse zuivelsector staat voor een beslissende periode. In de komende weken moet duidelijk worden...

Lees het volledige bericht

Marktbericht Zuivel

Marktinformatie

28 maart 2024

Marktbericht Zuivel maart 2024

De Nederlandse melkaanvoer steeg in februari met 1,2%. Als rekening wordt gehouden met het schrikkeldageffect...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

Vacature

25 maart 2024

ZuivelNL vacature: Adviseur Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht