27 februari 2021

Onderwijsprogramma

Programma educatie jongeren

Educatie aan jongeren over voedsel en de oorsprong daarvan vormt de basis voor meer aandacht voor duurzame productie en consumptie van voedsel. De zuivelsector geeft invulling aan deze visie door leerlingen met lesmateriaal en excursies te informeren over de gehele zuivelketen onder de noemer Natuurlijk Zuivel!

Bestellen gratis lesmateriaal via vernieuwde website Zuivelonline.nl

De website www.zuivelonline.nl is onlangs helemaal vernieuwd! Zuivelonline.nl is voor iedereen - van jong tot oud - die iets over zuivel wil weten. De website staat boordevol informatie, leuke en interessante filmpjes, blogs, handige posters en brochures en bevat veel lesmateriaal. Leerkrachten kunnen dit gratis lesmateriaal voor alle leeftijdsgroepen in het basisonderwijs en onderbouw VMBO downloaden en bestellen. Voor leerlingen zelf staan er spreekbeurtpakketten klaar met tips en tricks om een spreekbeurt over zuivel te geven.

ZuivelNL blijft betrokken bij het Voedseleducatie Platform 2021-2024

ZuivelNL blijft ook vanaf 2021 weer partner van het Voedseleducatie Platform waarin de overheid, het bedrijfsleven, de wetenschap (WUR), het onderwijs en maatschappelijke organisaties in een Publiek Private Samenwerking samenwerken aan objectieve educatie over voedsel en voeding bij kinderen.

Het Voedseleducatie Platform (VEP) is een uitvoeringsprogramma binnen Publiek-Private Samenwerking Landbouw, Water, Voedsel. De missie van het VEP is om alle kinderen voedselvaardig te maken. Twee lesprogramma’s waaraan het Voedseleducatie Platform werkt zijn Smaaklessen en Smaakmissies. Deze lesprogramma’s worden aangeboden in het lesportaal Chef! Beide programma’s zijn gericht op kinderen van groep 1 t/m groep 8 en zijn gericht om op een speelse manier meer te leren over eten. Voor groep 3-4 en 5-6 is onder andere de Smaakmissie Zuivel beschikbaar.

Excursies melkveebedrijven

Door leerlingen van basisscholen excursies aan te bieden naar melkveebedrijven wordt hen uitgelegd hoe de koe melk produceert en hoe melk daarna wordt verwerkt tot natuurlijke en lekkere zuivelproducten die zij kennen uit de winkel. ZuivelNL financiert in samenwerking met 17 regionale samenwerkingsverbanden van educatieboeren deze boerderijlessen. De melkveehouders die aan dit programma meedoen staan vermeld op de website Boerderijeducatie Nederland. Door corona ligt nu helaas dit programma tijdelijk stil.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

26 april 2023

ZuivelNL vacature: Medewerker Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht

Marktinformatie

Wereldzuivelhandel Actueel

02 oktober 2023

Wereldzuivelhandel Actueel januari - juni 2023

De wereldzuivelhandel liet in het tweede kwartaal van 2023 bij alle producten groei zien. Bij...

Lees het volledige bericht

Marktinformatie

28 september 2023

Marktbericht Zuivel september 2023

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de stijging van de Nederlandse melkaanvoer. Nadat...

Lees het volledige bericht