04 juli 2024

Sector

Goede opkomst bij NLvoedt 2024

Dinsdag 2 juli vond in perscentrum Nieuwspoort voor de tweede keer NLvoedt plaats. Tijdens dit foodevent genoten kamerleden, beleidsmakers en andere genodigden van voedsel van Nederlandse bodem en bekeken de EK wedstrijd Nederland-Roemenië.

Een waardige en voedzame afsluiting van het parlementaire jaar. NLvoedt staat voor (h)eerlijk agrarisch voedsel uit Nederland, van boer tot bord en van schip tot schap.

Kamerleden, beleidsmakers en stakeholders uit de food- en agrosector waren ook dit jaar weer in ruime aantallen aanwezig. Met een diner-buffet leverden de voedselmakers van Nederland een goede bodem om het zomerreces in te gaan. Een mooi moment om de aanwezige parlementariërs te bedanken voor hun inzet en harde werk in het afgelopen jaar.

Aandacht voor boeren, tuinders en vissers

Tijdens NLvoedt werd ook aandacht gevraagd voor de talloze boeren, tuinders, vissers en verwerkende bedrijven die dagelijks zorgen voor voedzame producten op ons bord. Een kratje vol mooie, oer-Hollandse producten stond daarvoor symbool.

Het kratje met (h)eerlijke Hollandse producten wordt ook aangeboden aan de nieuwe minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. De Nederlandse voedselmakers geven de minister daarmee een goede voedingsbodem om haar ambtstermijn mee te starten.

NLvoedt partners

NLvoedt wordt georganiseerd en aangeboden door samenwerkende Nederlandse foodpartners. In 2024 waren de deelnemende partners: Centrale Organisatie voor de Vleessector, GroentenFruit Huis, Nederland Vleesland, Nederlands Visbureau, Nekovri, Nepluvi en ZuivelNL.

Meer over NLvoedt

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

05 juli 2024

ZuivelNL vacature: Administratief ondersteuner Team Export 16-24 uur

Wil jij verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteunen? Loop jij warm voor het perfect stroomlijnen...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

04 juli 2024

ZuivelNL presenteert Jaarverslag 2023

Tijdens de Algemene Vergadering op 4 juli 2024 presenteerde ZuivelNL haar Jaarverslag 2023. Voorzitter Arjan...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

08 juli 2024

Nieuwsbrief ZuivelNL juni 2024

U leest in deze nieuwsbrief over het Jaarverslag 2023, video ruwvoer, NLvoedt 2024, RondjeKavelpad 2024...

Lees het volledige bericht