28 september 2022

IDF

IDF World Dairy Summit 2022

Van 12 tot en met 15 september 2022 vond in New Delhi, India, de IDF World Dairy Summit 2022 plaats. Nadat de wereldwijde coronapandemie dit mondiale zuivel event de afgelopen jaren in de weg had gestaan, kon nu weer een volwaardige IDF Summit worden gehouden. Onder het motto ‘Dairy for Nutrition & Livelihood’ kwamen zo’n 1.500 professionals uit binnen- (80%) en buitenland (20%) bijeen voor inhoudelijke sessies over onder andere de mondiale zuiveltrends, ontwikkelingen in zuiveltechnologie en melkveehouderij, diergezondheid en socio-economische trends. De IDF Summit werd persoonlijk geopend door premier Narendra Modi, wat het grote belang van zuivel voor India als land onderstreepte.

Op de eerste dag van de conferentie werd onder meer het jaarlijkse IDF World Dairy Situation Report gepresenteerd. Deze publicatie vormt een standaardwerk over de mondiale economische ontwikkeling van de zuivelsector, met commentaren en cijferreeksen over productie, verwerking, handel en prijzen. Ook omvat het rapport een grote hoeveelheid landenrapporten met informatie over zuivelsectoren wereldwijd. Het rapport wordt in opdracht van IDF jaarlijks opgesteld door een Frans-Nederlands team, gelieerd aan CNIEL en ZuivelNL.

Ook vanuit Nederland was een (beperkte) delegatie afgereisd naar India. LTO-bestuurder en melkveehouder Wilco Brouwer de Koning kijkt enthousiast terug op een geslaagd congres, waar veel nieuwe kennis, ervaringen en contacten werden opgedaan. Het hoogtepunt voor hem vormde de op het congres aansluitende studietour, waar uitgebreid met de Indiase zuivelsector en cultuur kon worden kennisgemaakt. U leest alles over Wilco Brouwer de Koning's ervaringen tijdens het IDF-congres en de tour in zijn verslag.

NZO-directeur en beoogd nieuw voorzitter van het Nederlands Nationaal Comité van IDF (NNC-IDF) Frank van den Heuvel was op 12 september gastheer bij het traditionele NNC-netwerk event voor de Nederlandse delegatie bij de Summit, dat dit keer in samenwerking met de Nederlandse ambassade ter plaatse was georganiseerd.

Tjitske Bolt (NZO) toegetreden tot IDF Board

Heuglijk feit tenslotte was dat de vertegenwoordiging van de Nederlandse zuivelsector in de IDF-Board aan de vooravond van het congres werd gecontinueerd met de benoeming van Tjitske Bolt (NZO) als Board Member. Met deze benoeming door de IDF General Assembly (de Algemene Ledenvergadering) in het hoogste bestuursorgaan van de vereniging, neemt mevrouw Bolt het stokje over van Harrie van den Bijgaart (Qlip) die afscheid nam als lid van de Board na een volle termijn van vier jaar. Dhr. van den Bijgaart speelde de afgelopen decennia op vrijwel alle niveaus binnen IDF een zeer actieve rol, zowel vanuit zijn specifieke expertise op het terrein van zuivelanalyse als in algemeen bestuurlijke zin, en heeft daarmee op betekenisvolle wijze de Nederlandse én mondiale zuivelsector in brede zin gediend.

Over IDF

De internationale zuivelfederatie (IDF) is de mondiale kennis- en belangenorganisatie van de zuivelsector wereldwijd. Bij IDF zijn ruim 40 landen aangesloten, die samen goed zijn voor 75% van de wereldmelkproductie. IDF vormt een netwerk van circa 1.200 zuivelexperts uit de hele wereld en biedt daarmee een platform voor het uitwisselen van informatie, ideeën en ervaringen. Meer informatie over IDF en haar activiteiten is te lezen in het onlangs gepubliceerde jaarverslag 2021-2022 of op de IDF-website.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

26 april 2024

ZuivelNL vacature: Senior adviseur Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

Vacature

26 april 2024

ZuivelNL vacature: Junior Beleidsadviseur Klimaat, Biodiversiteit en Duurzaamheid

Neem jij graag een centrale rol in, in een uitdagende bestuurlijke én politieke omgeving? En...

Lees het volledige bericht

03 juni 2024

Bezig met Biodiversiteit? Meer groen loont!

Bezig met Biodiversiteit? Meer groen loont! Als melkveehouder begrijpt u als geen ander dat natuur-...

Lees het volledige bericht