28 september 2022

IDF

IDF publiceert World Dairy Situation Report 2022

Tijdens de IDF World Dairy Summit 2022 in New Delhi, India, werd het jaarlijkse IDF World Dairy Situation Report gepresenteerd. Deze publicatie vormt een standaardwerk over de mondiale economische ontwikkeling van de zuivelsector, met commentaren en cijferreeksen over productie, verwerking, handel en prijzen. Ook omvat het rapport een grote hoeveelheid landenrapporten met informatie over zuivelsectoren wereldwijd. Het rapport wordt in opdracht van IDF jaarlijks opgesteld door een Frans-Nederlands team, gelieerd aan CNIEL en ZuivelNL.

De internationale zuivelfederatie (IDF) is de mondiale kennis- en belangenorganisatie van de zuivelsector wereldwijd. Bij IDF zijn ruim 40 landen aangesloten, die samen goed zijn voor 75% van de wereldmelkproductie. IDF vormt een netwerk van circa 1.200 zuivelexperts uit de hele wereld en biedt daarmee een platform voor het uitwisselen van informatie, ideeën en ervaringen. U leest meer over IDF en haar activiteiten in het onlangs gepubliceerde jaarverslag 2021-2022 of op de IDF-website.

Nederlands Nationaal Comité van IDF

De Nederlandse zuivelsector is lid van de IDF sinds de oprichting in 1903. Het Nederlandse lidmaatschap krijgt vorm in het Nederlands Nationaal Comité van IDF (NNC-IDF), dat fungeert als themagroep binnen ZuivelNL. In NNC-IDF zijn de belangrijkste stakeholders in en rond de Nederlandse zuivelsector vertegenwoordigd.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

04 december 2023

Update 2023 bundeling krachten reactie op kabinetsplannen

In reactie op de kabinetsplannen rond stikstof, klimaat, water en mest hebben DDB, LTO-melkveehouderij, NAJK...

Lees het volledige bericht

Marktbericht Zuivel

Marktinformatie

29 februari 2024

Marktbericht Zuivel februari 2024

De Nederlandse melkaanvoer vervolgde in januari (-3,2%) de neergaande lijn, die sinds september vorig jaar...

Lees het volledige bericht

27 februari 2024

Kalf centraal tijdens Jongerendag melkvee- en kalverhouderij

De optimale samenwerking tussen melkveehouderij en kalverhouderij staat centraal tijdens de Jongerendag op vrijdag 1...

Lees het volledige bericht