28 september 2022

IDF

IDF publiceert World Dairy Situation Report 2022

Tijdens de IDF World Dairy Summit 2022 in New Delhi, India, werd het jaarlijkse IDF World Dairy Situation Report gepresenteerd. Deze publicatie vormt een standaardwerk over de mondiale economische ontwikkeling van de zuivelsector, met commentaren en cijferreeksen over productie, verwerking, handel en prijzen. Ook omvat het rapport een grote hoeveelheid landenrapporten met informatie over zuivelsectoren wereldwijd. Het rapport wordt in opdracht van IDF jaarlijks opgesteld door een Frans-Nederlands team, gelieerd aan CNIEL en ZuivelNL.

De internationale zuivelfederatie (IDF) is de mondiale kennis- en belangenorganisatie van de zuivelsector wereldwijd. Bij IDF zijn ruim 40 landen aangesloten, die samen goed zijn voor 75% van de wereldmelkproductie. IDF vormt een netwerk van circa 1.200 zuivelexperts uit de hele wereld en biedt daarmee een platform voor het uitwisselen van informatie, ideeën en ervaringen. U leest meer over IDF en haar activiteiten in het onlangs gepubliceerde jaarverslag 2021-2022 of op de IDF-website.

Nederlands Nationaal Comité van IDF

De Nederlandse zuivelsector is lid van de IDF sinds de oprichting in 1903. Het Nederlandse lidmaatschap krijgt vorm in het Nederlands Nationaal Comité van IDF (NNC-IDF), dat fungeert als themagroep binnen ZuivelNL. In NNC-IDF zijn de belangrijkste stakeholders in en rond de Nederlandse zuivelsector vertegenwoordigd.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

24 november 2022

Update 19/12 bundeling krachten reactie op kabinetsplannen

In reactie op de kabinetsplannen rond stikstof, klimaat, water en mest bundelden DDB, LTO-melkveehouderij, NAJK...

Lees het volledige bericht

Export

31 maart 2023

Geslaagde Zuid-Korea audit

Een delegatie van het Ministry of Food and Drug Safety (MFDS) uit Korea heeft van...

Lees het volledige bericht

Marktinformatie

Wereldzuivelhandel Actueel

31 maart 2023

Wereldzuivelhandel Actueel januari - december 2022

De wereldzuivelhandel liet in het vierde kwartaal van 2022 nog steeds een wisselend beeld zien...

Lees het volledige bericht