14 oktober 2021

IDF

IDF publiceert World Dairy Situation Report 2021

Tijdens het IDF Forum op de openingsdag van de IDF Global Dairy Conference in Kopenhagen op woensdag 13 oktober heeft de Internationale Zuivelfederatie IDF de nieuwste editie van het World Dairy Situation Report (WDS2021) gelanceerd. Dit unieke rapport wordt jaarlijks gepubliceerd en bevat een schat aan informatie over de mondiale zuivelsector.

De basis van de informatie wordt gevormd door directe input van IDF-leden wereldwijd, aangevuld met data van vele nationale en internationale organisaties. Het rapport is daardoor al jaren een erkende, consistente bron voor langjarige datareeksen op het terrein van zuivelstatistiek.

Inhoud WDS Report 2021

WDS2021 omvat een groot aantal beschrijvende hoofdstukken over o.a. melkproductie, verwerking, consumptie, handel en prijzen en biedt ook een breed scala aan langjarige datareeksen in meer dan 30 statistische tabellen. Daarnaast bevat het lijvige rapport van ruim 240 pagina’s meer dan 50 landenrapporten, die samen een compleet overzicht geven van de actuele situatie van zuivelsectoren wereldwijd. De 2021 editie heeft daarnaast een bijdrage vanuit de OESO die de ontwikkelingen van de mondiale zuivel voor de komende 10 jaar schetst, op basis van de meest recente modeluitkomsten van de jaarlijkse OESO-FAO Agricultural Outlook. Ter gelegenheid van de IDF Global Conference in Kopenhagen is in het rapport ook een bijdrage vanuit het gastland opgenomen over de Deense zuivelsector.

Samenwerking tussen CNIEL en ZuivelNL

De 2021 editie is opnieuw tot stand gekomen via een nauwe samenwerking tussen zuivelexperts van het Franse CNIEL en ZuivelNL, die dit rapport in opdracht van IDF jaarlijks samenstellen. Het IDF WDS2021 rapport omvat naast het rapport zelf, een pakket aan PowerPoint illustraties, geschikt voor presentaties, en toegang tot de data in Excel format. Zie voor meer informatie ook het betreffende IDF-persbericht of de publicatie-sectie op de IDF-website.

Over IDF

De International Dairy Federation (IDF) is de mondiale kennis- en belangenorganisatie van de zuivelsector wereldwijd. Bij de IDF zijn ruim 40 landen aangesloten, die samen goed zijn voor 75 procent van de wereldmelkproductie. IDF’s missie is het versterken van de positie van de zuivelsector wereldwijd via het verzamelen, verspreiden, beheren en delen van wetenschappelijke kennis en inzichten over alle aspecten van de zuivelketen en haar producten, ter ondersteuning van beleidsvorming en het zetten van standaarden op zowel nationaal en internationaal niveau. IDF’s motto luidt dan ook: “Global dairy expertise since 1903”

Nederland als sinds 1903 lid van IDF

De Nederlandse zuivelsector is lid van de IDF sinds de oprichting in 1903. Het Nederlandse lidmaatschap krijgt vorm in het Nederlands Nationaal Comité van IDF (NNC-IDF), dat fungeert als themagroep binnen ZuivelNL. In NNC-IDF zijn de belangrijkste stakeholders in en rond de Nederlandse zuivelsector vertegenwoordigd.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

26 april 2024

ZuivelNL vacature: Senior adviseur Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

Vacature

26 april 2024

ZuivelNL vacature: Junior Beleidsadviseur Klimaat, Biodiversiteit en Duurzaamheid

Neem jij graag een centrale rol in, in een uitdagende bestuurlijke én politieke omgeving? En...

Lees het volledige bericht

22 mei 2024

Succesvol IDF Nutrition and Health Symposium 2024

Op 15 mei organiseerde de International Dairy Federation (IDF) voor de vierde keer haar jaarlijkse...

Lees het volledige bericht