28 oktober 2021

Onderzoek & Innovatie

Groen Kennisnet vernieuwd

Op 15 oktober 2021 lanceerde Groen Kennisnet zijn vernieuwde kennis-website. Met 350.000 kennis-items en artikelen, bijna 500.000 unieke gebruikers en 9,4 miljoen downloads per jaar is Groen Kennisnet hèt kennisplatform voor de groene sector en breidt het zich alleen maar uit.

Nieuw aan het platform zijn onder andere de doelgroepgerichte startpagina’s (zoals vakinformatie Melkveehouderij), de integrale zoekfunctie (ook Engelstalig), een aangepaste mobiele versie en interactiemogelijkheden voor gebruikers op nieuwsberichten.

Betrokkenheid ZuivelNL

ZuivelNL is via een adviescommissie betrokken geweest bij deze nieuwe opzet. De resultaten van het door ZuivelNL gefinancierde onderzoek zijn te vinden op de website Verantwoorde Veehouderij. Het streven is dat de informatie van Verantwoorde Veehouderij in de toekomst ook beschikbaar komt op het nieuwe Groen Kennisnet.

Opleiden Melkveehouderij

De betrokkenheid bij Groen Kennisnet sluit aan bij andere activiteiten van ZuivelNL. Zo is door ZuivelNL de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in verbetering van het overzicht en de kwaliteit van het op de melkveehouderij gerichte opleidingsaanbod. Deze informatie is samengebracht in de website opleidenmelkveehouderij.nl. Deze website biedt in één overzicht het totale opleidingsaanbod in de melkveehouderij. Op de site er een ruime keuze uit opleidingen op mbo-, hbo- of wo-niveau en zijn er mogelijkheden voor bijscholing via (online) cursussen en e-learning modules. Ook is gemakkelijk voor een ondernemer om een relevante avondcursus of studiegroep in zijn of haar buurt te vinden.

Op de website is tevens vakinformatie voor de melkveehouder te vinden: https://opleidenmelkveehouderij.nl/thematische-verdieping/. Vanwege het ZuivelNL besluit om niet meer in arbeid te investeren wordt de website vanaf zomer 2021 gefaciliteerd vanuit LTO.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

25 maart 2024

ZuivelNL vacature: Adviseur Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht

Milieu & Klimaat

20 maart 2024

Beslissende periode voor Nederlandse melkveehouders en zuivelindustrie

De Nederlandse zuivelsector staat voor een beslissende periode. In de komende weken moet duidelijk worden...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

02 april 2024

Nieuwsbrief ZuivelNL maart 2024

U leest in deze nieuwsbrief over de vacature team export, fotowedstrijd, webinar terugkijken, gratis handleiding...

Lees het volledige bericht