28 februari 2020

Onderzoek & Innovatie

Goedgekeurde onderzoeksvoorstellen

Onlangs is een aantal nieuwe projecten goedgekeurd. Het betreft drie zogenoemde PPS-en en het project ‘Lange termijn begrotingen melkveehouderij’.

PPS'en
PPS'en zijn publiek-private samenwerkingsprojecten die via de Topsector Agri & Food door de overheid worden meegefinancierd. Alle drie de goedgekeurde PPS'en zijn min of meer een voortzetting van in 2019 beëindigde PPS'en.

  • In de PPS ‘Ruwvoer, bodem en Kringlooplandbouw’ gaat het om het optimaliseren van de productie van gras en voedergewassen en staat zorg voor de bodem centraal. Omdat ook andere partijen uit het bedrijfsleven (veredelingsbedrijven, veevoersector, loonwerkers) bijdragen is de financiële inzet vanuit ZuivelNL relatief beperkt (15%).
  • De PPS ‘Op weg naar een klimaatneutrale en emissiearme melkveehouderij met de KringloopWijzer’ betreft de wetenschappelijke doorontwikkeling van de KringloopWijzer.
  • De PPS ‘Toekomstbestendige en verantwoorde zuivelsector: Integrale realisatie DZK doelen 2030’ draagt bij aan kennisontwikkeling en kennisverspreiding voor melkveehouders, erfbetreders en adviseurs bij de integrale realisatie van de verschillende doelen van de Duurzame Zuivelketen voor 2030.

Project Langetermijnbegrotingen melkveehouderij
In het kader van het project ‘Langetermijnbegrotingen melkveehouderij’ wordt via een bijeenkomst van experts (accountants, banken, borgstellingsfonds) normen/prijzen opgesteld die gebruikt worden bij het opstellen van begrotingen. De uitkomsten van het overleg worden opgenomen in het Handboek Kwantitatieve in formatie Veehouderij (KWIN).

Bezoek de website

Meer nieuwsberichten

Milieu & Klimaat

20 maart 2024

Beslissende periode voor Nederlandse melkveehouders en zuivelindustrie

De Nederlandse zuivelsector staat voor een beslissende periode. In de komende weken moet duidelijk worden...

Lees het volledige bericht

Marktbericht Zuivel

Marktinformatie

28 maart 2024

Marktbericht Zuivel maart 2024

De Nederlandse melkaanvoer steeg in februari met 1,2%. Als rekening wordt gehouden met het schrikkeldageffect...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

Vacature

25 maart 2024

ZuivelNL vacature: Adviseur Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht