30 november 2021

Export

3-12 Webinar export VK - China opslaglocaties

ZuivelNL coördineert voor de zuivelsector de aanpak van de veterinaire vraagstukken bij export van zuivelproducten naar derde landen. Binnen ZuivelNL is hiervoor het team ‘Veterinaire markttoegang bij export van zuivelproducten’ (team Export) beschikbaar. Dit team coördineert en bemiddelt bij vragen en problemen op veterinair gebied, met betrekking tot de export van melk en zuivelproducten naar derde landen. Hiervoor acteert het Team Export als intermediair tussen overheid en bedrijfsleven. In de afgelopen periode hebben onder andere de volgende activiteiten plaatsgevonden.

Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 januari 2022 is een pre-notificatie nodig voordat men kan exporteren naar het VK. Meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat, kunt u hier vinden. De verplichte certificering is wederom uitgesteld, dit keer naar 1 september 2022. Aanstaande vrijdag 3 december 2021 vindt er een webinar plaats voor de export van zuivelproducten van Nederland naar VK. Registratie is gratis en kan via deze link.

China

In de laatste week van november heeft Team Export de aanmeldingsprocedure voor productie- en opslaglocaties van zuivelproducten begeleid ten behoeve van de export naar China. Ook koel- en vrieshuizen konden zich aanmelden. In totaal heeft Team Export een lijst met rond de 800 aanmeldingen aangeleverd. Hoewel veel bedrijven al staan geregistreerd, was vooral de registratie voor opslaglocaties nieuw. Januari 2022 gaat er in China nieuwe wetgeving van kracht waardoor deze registratieprocedure verandert.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

24 november 2022

Update 19/12 bundeling krachten reactie op kabinetsplannen

In reactie op de kabinetsplannen rond stikstof, klimaat, water en mest bundelden DDB, LTO-melkveehouderij, NAJK...

Lees het volledige bericht

Export

31 maart 2023

Geslaagde Zuid-Korea audit

Een delegatie van het Ministry of Food and Drug Safety (MFDS) uit Korea heeft van...

Lees het volledige bericht

Marktinformatie

Wereldzuivelhandel Actueel

31 maart 2023

Wereldzuivelhandel Actueel januari - december 2022

De wereldzuivelhandel liet in het vierde kwartaal van 2022 nog steeds een wisselend beeld zien...

Lees het volledige bericht