Werken in de melkveehouderij

Opleiden

De Nederlandse melkveehouderij is een moderne, innovatieve sector met toekomst en is met regelmaat op zoek naar nieuwe werknemers.

Om een breed publiek kennis te laten maken met de veelzijdigheid van werken in deze sector is een promotiefilm ontwikkeld, die in januari 2020 online ging. De film is mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt en gerealiseerd samen met LTO, ZuivelNL en Opleiden Melkveehouderij.

In de film vertellen Arjan (medewerker op het melkveebedrijf) en Johan (allround medewerker op een melkveebedrijf) over werken op het melkveebedrijf: het werken met dieren en de afwisseling in het werk. Ook laten ze niet onderbelicht wat het werk zwaar kan maken: je moet breed inzetbaar zijn – ook in weekenden en in avonduren -, je moet verantwoordelijkheidsgevoel hebben en kunnen omgaan met stress. De film helpt de kijker te bepalen of hij of zij geschikt is voor een baan in deze gevarieerde sector.

In de brochure wordt uitgebreider ingegaan op werken in de melkveesector. Jongeren en zij-instromers worden uitgenodigd in deze sector te komen werken. Al deze informatie komt samen op de website opleiden melkveehouderij.nl

Werken in de melkveehouderij